Skorpionen patiens gratis

En utmanande patiens som går ut på att ordna korten i fyra stegar. I den här artikeln får du lära dig Skorpionen patiens regler. Du kan dessutom testa Skorpionen patiens gratis direkt i artikeln.

Spela Skorpionen patiens gratis 

Skorpionen patiens regler 

Skorpionen är inte något sällskapsspel, utan ett kortspel som är anpassat för en enda spelare. Om du vill göra spelet mer socialt kan du till exempel tävla mot dina vänner för att se vem av er som kan lösa patiensen snabbast. 

Den här patiensen går ut på att skapa fyra stegar som går från kung till ess. I det här spelet är kungar det högsta kortet och ess det lägsta. Du ska alltså bygga stegarna i fallande ordning.  Det finns inga grundhögar i det här spelet, som i till exempel Harpan. I Skorpionen patiens gratis ska du istället bilda dina stegar direkt på spelplanen. 

Skorpionenpatiensgratis

Under spelet flyttar du kort mellan de olika kolumnerna på spelplanen. För att du ska få lägga ett kort på ett annat måste det ha samma färg och en nivå lägre valör. Till exempel kan du lägga en ruter åtta på en ruter nia.  Om du får bort alla korten ur en kolumn och det blir tomt måste du fylla tomrummet med en kung.  Du har förlorat spelet om du har slut på kort i talongen och inte kan flytta fler kort. 

Så spelar du Skorpionen patiens gratis 

I den här spelguiden lär du dig spela Skorpionen snabbt och enkelt. Om du ska spela online kan du hoppa över förberedelserna. Då fixar nämligen datorprogrammet den delen automatiskt och du kan börja spela direkt. 

Skorpionen patiens spel – Förberedelser

  • Innan du börjar spela Skorpionen patiens gratis behöver du förbereda spelplanen. Spelplanen i Skorpionen består av sju kolumner och en talonghög. 
  • Ta först och främst fram en vanlig kortlek på 52 kort, utan jokrar. 
  • Blanda kortleken noga. 
  • Lägg sedan ut kort i fyra kolumner som består av sju kort var. I de här kolumnerna ska de tre översta korten nedåtvända och resten uppåtvända. 
  • De tre resterande kolumnerna ska bestå av åtta kort var. I de kolumnerna ska alla korten vara uppåtvända. 

Skorpionen patiens gratis – Spelets gång 

  • Nu kan du börja spela. Det gör du genom att flytta kort mellan de olika kolumnerna och försöka skapa de fyra stegarna. 
  • Du kan flytta ett kort i taget, men du kan även flytta hela rader av kort om du vill. Kortet som kommer i kontakt med den nya kolumnen måste dock alltid ha samma färg och ett steg lägre valör. 
  • När du tar bort ett kort som lagt ovanpå ett nedåtvänt kort ska du vända upp det. 
  • Om du inte kan göra fler drag kan du vända upp korten ur talongen. Lägg alla korten längst ner i de tre första kolumnerna. 
  • Du har löst patiensen Skorpionen patiens gratis om du lyckas ordna korten i fyra stegar som går från kung till ess. Stegarna ska följa färg och du ska göra en stege för varje färg i kortleken. 
Se fler nyheter och artiklar